Less is more

Det kan lyde underligt men det er faktisk meget bedre at vaske sit tøj mindre hyppigt – både for miljøet men også for dit tøj du holder kært. Vi har samlet nogle enkle men effektive råd til hvordan du kan passe på din garderobe de næste mange år. Vi opfordrer til at I mestrer jeres indre vaskeevner med henblik på at holde jeres tøj friskt og rent alt imens I reducerer det totale vand og energiforbrug. Dét er en win-win!

Før du vasker

Før du vasker dit tøj, forsøg at behandle pletter på forhånd og vend tøjet på vrangen med henblik på at bevare holdbarheden af farve og kvalitet.

Vaskning

Du bør kun vaske dit tøj når det er nødvendigt – luft det ud efter blot at have haft det på et par gange. Dertil, kan du spare en stor mængde energi ved at skrue ned for temperaturen hvor tøjet stadig bliver helt rent. Husk at følge vaskeanvisningen, specielt når du vasker mere sensitive materialer. 

Tørring

Når du tørrer dit tøj så anvend et tørrestativ så vidt muligt og kun brug tørretumbler når det er yderst nødvendigt. Dette vil bade spare en masse energi og dit tøj kommer til at holde længere. Brug en bøjle til dine skjorter for at undgå folder samt reducere behovet for at stryge. Når du vasker uld og strik så undgå at hænge det til tørre da vægten af det våde tøj vil strække det og ødelægge pasformen. Alternativt, find et sted hvor det kan lægge fladt og tørre.

Pleje og reparation

Sørg så vidt muligt altid for at reparere dit tøj og behold ekstraknapperne som følger med produkterne hvis du skulle få brug for dem. Hvis du ikke selv kan reparere tøjet, kan du få hjælp hos din lokale skrædder. 

After use

Hvis du vurderer at du ikke selv kan reparere tøjet, så opfordrer vi til at sende det tilbage til os og dermed blive en del af vores nye bæredygtighedskoncept Rewear. Herefter vil blive honoreret med en voucher som du kan anvende til dit næste køb. Uanset hvad, så lad være med at smide dit tøj ud.

Se mere på rewear.lesdeux.dk